2009. június 28., vasárnap

Hát megkukucsoltuk...

A magyarok aláztak! Evvel az egyszerű mondattal lehetne a legjobban összefoglalni a mai Drift King Of Europe második fordulójának eseményeit.


A külföldieket képviselő versenyzők sajnos már a Top16-os csatákban kénytelenek voltak távozni a kakucsi pálya betonjától, ami csak még izgalmasabbá tette a vég kifejlettet. Innentől persze természetes volt, hogy a dobogót magyar versenyzők fogják elfoglalni, és nagy kíváncsisággal vártuk a Top4 harcát az aszfalton, annak ellenére, hogy jó pár embernek voltak sejtései a végeredménnyel kapcsolatban. De a papirforma az papirforma, és az eredmények a várhatóan hozták magukat.

A Top4-ben láthattuk Levota "hároméve14évesvagyok" Sándort, Mészáros "Zsozsi"-t, Kerényi "igentmondó" Ádámot, és Lakatos "ufovalutazomaplaton" Zoltánt. Aki ezt a névsort végigolvassa, és akár csak egyszer is volt drift versenyen az tudhatja, hogy nem semmi csaták elé néztünk. Nagyon sok visszahívás, és sok-sok gondolkodás után meglett a KOE végeredménye, ami nem más mint:



1: Kerényi Ádám
2: Lakatos "Lakiboy" Zoltán
3: Mészáros "Zsozsi" Zsolt

De evvel közel sem volt vége a gumifüst gyártásnak. Itt kezdődött az OB Profi Liga versenye, amit csak néhány csepp eső zavart meg néha, de ez sem a közönséget, sem a versenyzőket nem tántorította el a tribünről, és a srácok csak tolták a tsuisokat.

Én személy szerint nem szeretek OB futamokon drukkolni, mert nincs kinek. Mindegyik versenyzőt többé kevésbé személyesen ismerem. Van aki jobban, van akit csak odaintés szinten, így nem tudok kinek drukkolni, és szinte minden összecsapás után agyik szemem sír a másik nevet. - Hu, micsoda közhely - Nem is akarok minden apró részletre kitérni, így csak egy két apró dolgot ragadnék ki az amúgy nagyon eseménydús Top16-ból. Puci kocsija megadta magát Puci semmit nem kímélő vezetési stílusának, és némi komputer bibi miatt lejött a pályáról. Tóth Zoli Papp Petivel nagyon szoros futamok után volt kénytelen távozni, aminek Dénes Miki nem nagyon örült, és ezt elég egyértelműen, multilanguage kézjelekkel a bírák tudomására is hozta.

Itt tenném hozzá, hogy Tóth Zoli egy 1,6-os hachirokuval nyomja a pályán, ami max 800 kiló, és 170 paci, és elforog vagy kilencezret, amíg Petink egy majd másfél tonnás vassal, 5700ccm, V8-cal kocsikázik, ami nagyon max hatezret pörög, bár alapjáraton is több mint 300 lovacska.

Na most ennek a két autónak totálisan más a karakterisztikája, így sehogy nem lehetett jól csapatni abban a csatában, és az ilyen esetekben nem szeretnék bíró lenni, mert akárhogy döntesz csak rossz lehet. No sebaj, lássuk a további eseményeket. Szintén sok izgalmas kocsikázást volt szerencsénk látni, és eljutottunk a Top4 versenyzőihez, ami totálisan ismétlődés volt, mert ugyanaz a négy emberke volt bent, aki a KOE Top4-ben. Ádám, Lakiboy, Levota, Zsozsi. Zsozsi ment Levotával a 3. helyért, ahol Zsozsi nem bírta a stresszt, és a kigyorsításnál besokallt, és hiába próbálta korrigálni a kanyart Levo mögött, nem tudta fékezni a ménest, így a két bajor vas érzékién egymásnak dörgölőzött, majd kettesben benéztek a pálya melletti vetésbe.

Így Levo további harcok nélkül jutott tovább, így többet nem láttuk a pályán küzdeni sajnos. A döntő pedig Ádám, és Lakiboy között volt, ahol az első éles futamban Ádám sokallt be egy csöppet a gyorsításnál Zoli mögött, így egy olyan centizős driftet láttunk az első kanyarban, ami nem mindennapi itthon. Kár, hogy a pálya adottságai nem engedik meg az ilyen közel autózást, és ez csak a vészhelyzet mentése volt, de ettől függetlenül a közönség nagyon élvezte. Az OB Pro Liga végeredménye végül a következő képen néz ki:

1: Lakatos "Lakiboy" Zoltán
2: Kerényi Ádám
3: Levota Sándor


Sajnos egy tegnap este elhúzódott váltó csere miatt viszonylag későn kerültem ágyba (~4 AM), így a OBII mérkőzéséről lemaradtam, így onnan csak a végeredményeket tudom megosztani veletek:
1: Csergő József
2: Zentai Attila
3: Grózinger Zsolt
Nekik is és az összes mai dobogósnak GRATULÁLUNK! Köszönjük a versenyt, és köszönjük a nézőknek a hangulatot. Találkozunk a következő versenyen Máriapócson Augusztus végén, ahol szintén KOE lesz, a szokásos éjszakai futammal...GYERTEK EL JÓ SOKAN!!!!!
UPDATE:
SajT teljes galériája: Drift OB 2009 3.futam - KOE - Kakucs
Csengőhang Kerényi Ádámnak: ABBA

2009. június 19., péntek

Cordoba és az Autómotor

A májusi AutóMotor ismét lencsevégre kapta egyik kocsinkkat.


Most Pakló Sanyi ST narancs Seat Cordobája volt az áldozat, amit egy kifejezetten jó cikkel mutatta be a közönségnek Dombovári Mihály, amit azúton is köszönünk neki.